Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en het Amsterdam UMC zijn voor verschillende wetenschappelijke onderzoeken op zoek naar participanten die deel willen nemen.

Het gaat om een onderzoek naar specifieke vormen van zeldzame kanker en om algemenere onderzoeken naar leven met kanker. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de onderzoekers van IKNL en/of Amsterdam UMC.

De ervaringen rondom en de betekenis van het hebben van vagina-, vulva-, penis- of anuskanker - de SILENCE studie

Dit onderzoek richt zich op de ervaringen rondom en de betekenis van het hebben van anus-, penis-, vaginale of vulvakanker. Daarnaast worden taboe en vooroordelen rondom deze ziektes onderzocht. Wij zijn op zoek naar patiënten die in een eenmalig interview hun ervaringen zouden willen delen, met als doel de psychosociale zorg voor de toekomst te verbeteren. Geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessy van Dongen via j.vandongen@IKNL.nl

De impact van zeldzame kanker op terugkeer naar werk - Rare2Work

Rare2Work is een onderzoek waarin werk-gerelateerde ervaringen van (ex-)patiënten met een zeldzame vorm van kanker worden verkend. Middels interviews willen we in gesprek gaan met mensen die een zeldzame vorm van kanker hebben (gehad) om erachter te komen hoe terugkeer naar werk en behoud van werk worden ervaren, tijdens en na het moeilijke diagnose- en behandeltraject dat deze patiënten (vaak) ondergaan. Geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daphne Olischläger via d.olischlager@IKNL.nl.

Het STEPS onderzoek

Dit onderzoek richt zich op de ervaringen van partners van (ex-)kankerpatiënten ten aanzien van hun eigen gezondheid en werksituatie. In een interview gaan we graag met je in gesprek over werk- en gezondheids-gerelateerde gevolgen die mogelijk door jou ervaren worden, tijdens en na de kankerdiagnose en -behandeling van je partner. Voor meer informatie over dit onderzoek kun je terecht op https://stepsonderzoek.mailchimpsites.com.
Ben je geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek? Neem contact op met Nadia de Vreeze via stepsonderzoek@amsterdamumc.nl.

PalliaTurn: vergevorderde kanker en terugkeer naar werk

Dit onderzoek richt zich op de ervaringen van patiënten met gevorderde kanker ten aanzien van werkhervatting en werkbehoud. Middels interviews willen we in gesprek gaan met patiënten met kanker in een gevorderd stadium (d.w.z. patiënten die weten dat ze niet meer zullen genezen van kanker) om erachter te komen hoe terugkeer naar werk en werkbehoud wordt ervaren onder deze groep. Geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Donna Beerda via d.beerda@iknl.nl.Deel via

Lees verder...

  1. 15 maart 2021 Ik heb een zeldzame kankerdiagnose, wat nu?
    Lees verder
  2. 8 maart 2021 Een derde van de mensen met zeldzame kanker krijgt niet direct juiste diagnose
    Lees verder
  3. 4 maart 2021 Eerste Nationaal congres Zeldzame Kankers
    Lees verder