Als je kanker hebt, kun je in principe zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Hoe heb je deze keuze gemaakt? En wat vind je hierbij belangrijk? NFK start een onderzoek naar de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten bij de keuze voor een ziekenhuis. Patiëntenplatform Zeldzame Kankers steunt dit initiatief.

Heb je een zeldzame vorm van kanker (gehad)? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw ervaringen. Wat waren je redenen om naar je ziekenhuis te gaan? Hoe heb je de reistijd ervaren? Misschien ben je in meerdere ziekenhuizen behandeld, wat vond je daarvan? En zou je, achteraf gezien, dezelfde keuze gemaakt hebben? Doneer je ervaring anoniem door in ongeveer 5-10 minuten de vragenlijst in te vullen. De resultaten van deze vragenlijst vergroten onze kennis, zodat we de belangen van patiënten met een zeldzame vorm van kanker nóg beter kunnen behartigen.

De uitkomsten

We publiceren de uitkomsten van het onderzoek op 10 december a.s. op www.nfk.nl en we delen ze met de media en politiek. Daarnaast brengen we ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte, zodat zij kunnen leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk.

Bron: Nederlandse Federatie van KankerpatiëntenorganisatiesDeel via

Lees verder...

  1. 18 oktober 2019 Patiënten met galwegkanker (of naasten) gezocht
    Lees verder
  2. 1 oktober 2019 Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is live!
    Lees verder
  3. 27 september 2019 Goed nieuws: HPV-vaccinatie vanaf 2021 ook voor jongens
    Lees verder