Patiëntenplatform Zeldzame Kankers zoekt een vrijwilliger communicatie. Je gaat je met name bezighouden met het schrijven van nieuwsberichten voor de PZK-website en sociale media (Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram).

Aanvangsdatum in overleg, 4-8 uur per week

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK), onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), is dé plek waar je als (ex)patiënt met zeldzame kanker of naaste terecht kunt en waar je op verschillende manieren verder wordt geholpen. Het platform is steeds in ontwikkeling. Sinds januari 2022 zijn er 15 patiëntgroepen aangesloten.

Iedere patiëntengroep heeft op de PZK-website een eigen pagina waar je betrouwbare informatie vindt op allerlei gebieden en in contact kunt komen met lotgenoten. De pagina’s worden steeds aangepast met nieuwe informatie rondom de ziekte, behandeling, ervaringsverhalen etc.

Ook worden er regelmatig nieuwsberichten op de website en sociale media geplaatst. Daarnaast verstuurt iedere patiëntgroep elk kwartaal een digitale nieuwsbrief en organiseert PZK ieder jaar tijdens de Week van de Zeldzame Kankers (2e week van maart) een mediacampagne om de aandacht voor zeldzame kankers te vergroten.

Wie ben je

Bij PZK staan de zeldzame kankers en zeldzame (ex)kankerpatiënten en hun naasten centraal. Het zou mooi zijn als je directe of indirecte ervaring met deze doelgroep hebt, maar dat is geen verplichting. Minimaal vragen we affiniteit met of inlevingsvermogen in de doelgroep en alles wat daarmee te maken heeft.

Voor een goede invulling van de functie zoeken we iemand die zelfstandig en efficiënt kan werken, maar ook goed kan samenwerken binnen een informeel en klein team. Je vindt het leuk om samen te werken met andere gemotiveerde vrijwilligers.

Taken en verantwoordelijkheden

Deze vrijwilligersvacature is voor ondersteuning van de communicatie van het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers. Je gaat je met name bezighouden met het schrijven van nieuwsberichten voor de PZK-website en sociale media (Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram).

De berichten worden geschreven aan de hand van nieuws voor een specifieke patiëntengroep. Of op basis van ontwikkelingen die van algemeen belang zijn voor de doelgroep van PZK.

De onderwerpen worden in overleg bepaald door jouzelf en/of collega’s, op basis van het volgen van relevante nieuwssites, nieuwsbrieven etc. Ook de patiëntgroepen dragen ideeën voor berichten aan.

Na het schrijven van een nieuwsbericht voor de website zorg je zelf voor plaatsing. Ook schrijf je een korte, pakkende tekst om het bericht via onze sociale-mediakanalen onder de aandacht te brengen. Het beheren van eventuele reacties op het bericht op sociale media behoort ook tot je takenpakket.

Afhankelijk van je interesse en ervaring is uitbreiding met andere taken die binnen het communicatieteam vallen, zeker bespreekbaar. Ook het aantal inzetbare uren is in overleg.

Voor de uitvoering van je werkzaamheden is het team Communicatie van NFK beschikbaar voor advies. En uiteraard word je ondersteund door het projectteam PZK, bestaande uit de inhoudelijk projectleider van het platform, de vrijwilligerscoördinator/projectmedewerker en de vrijwilliger communicatie nieuwsbrieven.

Daarnaast heb je contact met vrijwilligers van de aangesloten patiëntgroepen.

Profiel

 • Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van teksten.
 • Je hebt bij voorkeur ook specifieke ervaring met het schrijven van nieuwsberichten voor websites en sociale-mediaberichten of je bent bereid om dit te leren.
 • Je hebt affiniteit met en kunt je inleven in de doelgroep.
 • Je werkt zelfstandig en efficiënt, maar kunt ook goed samenwerken in een team.
 • Je vindt het leuk om samen te werken met andere gemotiveerde vrijwilligers.
 • Je kunt goed omgaan met deadlines.
 • Je denkt graag mee over de doorontwikkeling van het platform.

Pré:

 • Ervaring met websitebeheer.
 • Ervaring met het redigeren en/of schrijven van ervaringsverhalen.
 • Bereidheid om werkzaamheden onderling binnen het communicatieteam over te nemen.

PZK biedt

 • Een informele werkomgeving met veel maatschappelijke waarde en zingeving.
 • Werken in een enthousiast en gedreven team dat bestaat uit een projectleider/belangenbehartiger, vrijwilligerscoördinator/projectmedewerker en een vrijwilliger communicatie nieuwsbrieven.
 • Mogelijkheid voor verdere scholing via PGOsupport en/of Vrijwilligerscentrale Utrecht.

  Geïnteresseerd?

  Mail je motivatie en CV naar zeldzamekankers@nfk.nl. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Maria Abrahamsz, vrijwilligerscoördinator PZK via m.abrahamsz@nfk.nl of 030-2913074.  Deel via

  Lees verder...

  1. 14 maart 2022 DRCP-symposium: het verslag
   Lees verder
  2. 12 maart 2022 Aanknopingspunten voor behandeling zeldzame kankers door DNA-test van de tumor
   Lees verder
  3. 8 maart 2022 Toenemend aantal erkende expertisecentra voor zeldzame kankersoorten
   Lees verder