Aanvangsdatum in overleg, dagdeel per week

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK), onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), is dé plek waar je als (ex)patiënt met zeldzame kanker of naaste terecht kunt.

Iedere patiëntengroep heeft op de PZK-website een eigen pagina waar je betrouwbare informatie vindt op allerlei gebieden en in contact kunt komen met lotgenoten. Ook worden er regelmatig nieuwsberichten op de website en sociale media geplaatst. ​

Wat ga je doen?

Je gaat je met name bezighouden met het schrijven, plaatsen en beheren van nieuwsberichten voor de PZK-website en sociale media (Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram).

De onderwerpen worden in overleg bepaald door jouzelf en/of collega’s, op basis van het volgen van relevante nieuwssites, nieuwsbrieven etc. Ook de patiëntgroepen die bij PZK aangesloten zijn dragen ideeën voor berichten aan.

Afhankelijk van je interesse en ervaring is uitbreiding met andere taken zeker bespreekbaar. Ook het aantal inzetbare uren is flexibel en in overleg.

Wie ben je?

Vind je het leuk om aan een mooie informatieve website te werken, heb je je “socials” helemaal op orde én ben je op zoek naar een vrijwilligersklus met impact? Dan kan dit wel eens zijn wat je zoekt.

We zoeken een enthousiaste creatieveling die een neus heeft voor interessante en relevante content, een vlotte pen heeft en het leuk vindt om, na goed ingewerkt te zijn, zelfstandig en efficiënt zaken op te pakken.

Ook vind je het gezellig om samen te werken binnen een informeel, klein, gedreven team bestaande uit een projectleider, vrijwilligerscoördinator, communicatieadviseur en een vrijwilliger communicatie nieuwsbrieven.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een gezellige werkplek in hartje Utrecht, naast het station.
 • Als team PZK werken we je uiteraard eerst in en zullen we je vervolgens daar waar nodig ondersteunen.
 • Voor de uitvoering van je werkzaamheden zijn ook de professionals van team Communicatie van NFK beschikbaar voor advies.
 • We hebben interessante mogelijkheden voor scholing.

Kortom, een informele werkomgeving met veel maatschappelijke waarde en zingeving waar je jezelf ook verder kunt ontwikkelen.

Lijkt het je wat?

Neem dan contact op met Alma van Steenbergen, vrijwilligerscoördinator via a.vansteenbergen@nfk.nl of bel 030-7609140. We bekijken dan samen hoe we jouw mogelijkheden en wensen kunnen matchen met die van ons.  Deel via

  Lees verder...

  1. 18 mei 2022 Gat tussen zeldzame en niet-zeldzame kankers nog steeds niet gedicht
   Lees verder
  2. 13 mei 2022 Geslaagde vrijwilligersbijeenkomst Patiëntenplatform Zeldzame Kankers
   Lees verder
  3. 14 maart 2022 DRCP-symposium: het verslag
   Lees verder