Op 19 maart organiseert het Antoni van Leeuwenhoek een kosteloos symposium voor (ex-)patiënten met anuskanker en hun naasten. Tijdens het symposium ‘Anuskanker en hoe nu verder?’ is er veel aandacht voor mentaal herstel, fysiek herstel, voeding en seksualiteit.

In overleg met een aantal patiënten is een mooi programma samengesteld voor deze middag. Artsen, verpleegkundigen en andere sprekers komen aan het woord. Zo gaat wond- en stomaverpleegkundige Mathilde van der Eijk in op praktische zaken rondom wondverzorging en spreekt arts-psychotherapeut Woet Gianotten over het thema seksualiteit en intimiteit. Bekkenfysiotherapeut Carel Jan van der Heide komt aan het woord en Marga Schrieks, projectleider van het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, spreekt over het platform en de werkgroep anuskanker. Er is ook aandacht voor voeding en mentaal herstel na de behandeling.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 maart van 15.00 tot 19.00 uur in het Antoni van Leeuwenhoek. Na het symposium is er onder het genot van een hapje en een drankje voldoende tijd en mogelijkheid om na te praten met elkaar en met de zorgverleners.

Het symposium is kosteloos, maar inschrijving is wel gewenst.Deel via

Lees verder...

  1. 6 februari 2020 Contactdag schildklierkanker op 29 februari
    Lees verder
  2. 30 januari 2020 ‘We willen de oorzaak van PMP beter begrijpen’ - Prof. dr. Ignace de Hingh
    Lees verder
  3. 18 december 2019 Webinar: ‘Een ziekenhuis kiezen bij kanker, hoe belangrijk is dat?’
    Lees verder