De PZK Patiëntengroep Peniskanker overweegt om bij voldoende belangstelling een informele ontmoeting te organiseren van mensen met peniskanker. Welkom in het PK-café!

De voorlichtingsbijeenkomst in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis vorig jaar september was misschien wel zo’n groot succes omdat veel bezoekers voor het eerst in contact kwamen met lotgenoten. Voor het eerst konden ze in een informele sfeer met andere mensen met peniskanker praten over wat hen was overkomen. Een half woord was voor de ander vaak al genoeg. Want iedereen was hetzelfde overkomen en niemand vond het gek om erover te praten. Dat is het voordeel van elkaar live ontmoeten.

Natuurlijk zijn er de websites van Zeldzamekankers.nl en Kanker.nl waar je digitaal in contact kunt komen met lotgenoten en ervaringen uitwisselen. Maar soms is het ook prettig om elkaar ‘in het echt’ te treffen en gewoon informeel door te praten.

Vanuit die gedachte overwegen we als PZK Patiëntengroep Peniskanker een informele ontmoeting te organiseren van mensen met peniskanker. Heb jij belangstelling voor zo’n bijeenkomst en zou je erbij willen zijn? Meld je dan aan via zeldzamekankers@nfk.nl. Dit is een eerste inventarisatie, als er voldoende belangstelling is, komen we snel met een datum en locatie voor een eerste PK-café!