Vandaag, 13 december, opent NFK de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling “Iemand dicht bij je met kanker, hoe is of was dat voor jou?” De uitkomsten van deze vragenlijst helpen de kankerpatiëntenorganisaties nog beter op te komen voor de belangen van naasten van mensen met kanker.

De vragenlijst is speciaal bedoeld voor naasten van mensen met kanker. Iedereen die een partner, ouder, kind, vriend(in) of andere naaste met kanker heeft of had kan de vragenlijst invullen. Ook nabestaanden van mensen met kanker.

Want als iemand kanker krijgt, dan krijgt zijn of haar omgeving daar ook mee te maken. Hoe ervaren mensen het om naaste te zijn van iemand met kanker, wat hebben zij zelf nodig en krijgen zij waar ze behoefte aan hebben? NFK hoort graag de ervaring van naasten. Ben of ken jij een naaste? Vul de vragenlijst dan in of stuur ‘m door. In de vragenlijst is het invullen van je naam niet nodig, dus NFK weet niet welke antwoorden je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom deze vragenlijst?

De kankerpatiëntenorganisaties zijn er voor álle mensen die leven met kanker, dus ook voor naasten. Door beter te weten wat de behoeftes van naasten van mensen met kanker zijn, kunnen zij nog beter opkomen voor hun belangen.

De vragenlijst staat open tot 31 januari 2023.

De resultaten worden op 28 maart gedeeld op doneerjeervaring.nl en nfk.nl.

Initiatiefnemers

Deze vragenlijst is bedacht en ontwikkeld door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Daarnaast hebben KWF, IKNL, HDI en Mantelzorg Nederland meegedacht.Deel via

Lees verder...

  1. 5 december 2022 Derde editie van Zeldzame Kankers Symposium op 6 maart 2023
    Lees verder
  2. 17 november 2022 Lancering Nederlands Kanker Collectief: voor een beter leven voor, met en na kanker
    Lees verder
  3. 25 oktober 2022 Contact met lotgenoten helpt, maar niet iedereen wordt erover geïnformeerd
    Lees verder