Geen rol taboekanker AVL

Praten over de gezondheid van je anus, penis of vulva kan je leven redden. Zeker als het over kanker gaat. Daar gaat de nieuwe awarenesscampagne van het ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek over; het taboe doorbreken rondom vier zeldzame kankersoorten, namelijk anuskanker, vulva-/schaamlipkanker, peniskanker en baarmoederhalskanker.

Belangenbehartiger Zeldzame Kankers Manon van Splunter: “Wij juichen deze campagne van harte toe. Op kankers rondom de geslachtsdelen hangt vaak nog een taboe. Schaamte speelt hierbij vaak een rol. Het kan lastig zijn om te praten over klachten bij geslachtsdelen. Toch is dit enorm belangrijk: vroege herkenning van deze kankers vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Dus praat erover en doorbreek het stilzwijgen van taboekankers.”

Podcast Kan'ker over praten?

Marcel (66), ervaringsdeskundige en vrijwilliger bij het platform, heeft meegewerkt aan de awarenesscampagne van het Antoni van Leeuwenhoek. Samen met uroloog Oscar Brouwer en seksuoloog Woet Gianotten bespreekt hij over zijn ziekte, de behandeling en seksleven na de behandeling. Luister de podcast op geenrolmeer.nl.

Meer weten over de campagne? Ga naar de website geenrolmeer.nl.

Belangenbehartiging zeldzame kankers

Bij het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers kun je terecht voor herkenning en erkenning. Je vindt hier betrouwbare informatie en kunt in contact komen met lotgenoten. Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers bundelt ervaringen van patiënten met een zeldzame kanker, waardoor het makkelijker is om op te komen voor de belangen van deze kwetsbare groep. Alles met als doel de zorg voor en de kwaliteit van leven voor hen te verbeteren.

Media



Deel via

Lees verder...

  1. 11 juli 2024 Vergoeding voor reizen naar kankerbehandeling voor veel patiënten onbekend
    Lees verder
  2. 2 juli 2024 NFK ontvangt rapport over erkenningsprocedure expertisecentra zeldzame aandoeningen
    Lees verder
  3. 13 juni 2024 Locatie kankerbehandeling: bekend maakt bemind
    Lees verder