PZK ESMO

Dit jaar vindt van 20 t/m 22 maart het Europese congres over Sarcomen en Zeldzame Kankers plaats en PZK is daarbij aanwezig! Patiëntenvertegenwoordiger Birgitta Huibregtsen en belangenbehartiger Marga Schrieks zijn namens PZK vertegenwoordigd op het congres in het Zwitserse Lugano. Tijdens dit congres worden inzichten over diagnoses en behandeling gedeeld en zullen er speciale sessies zijn voor patient advocates om de positie van patiënten met sarcomen en zeldzame kanker te versterken.

Het doel van dit congres is om nieuwe inzichten en kennis te delen ter verbetering van de behandeling van zeldzame kanker. Daarnaast bestaat er mogelijkheid tot netwerken en samenwerken tussen artsen, onderzoekers en patiëntenvertegenwoordigers.

Internationale samenwerking en onderzoek

Zoals Gerard van Oortmerssen (Sarcoma Patients Global Network) in de Week van de Zeldzame Kankers al zei: ‘Hoe kleiner de patiëntengroep, hoe groter de noodzaak om ook in het buitenland te kijken: lotgenotencontact over de grenzen biedt steun en internationale uitwisseling over onderzoek en nieuwe behandelingen zorgt voor meer kwaliteit’. Wij nemen dit serieus en zetten dit gelijk om in actie.

Actie PZK

De opgedane kennis van het congres zullen we delen en gebruiken om onder andere de informatievoorziening over zeldzame kankers verder te verbeteren en uit te breiden. We streven ernaar om ons netwerk met patiëntorganisaties uit andere landen uit te breiden en in te zetten voor ons eigen platform. Kennis delen en samenwerken: dat is het streven.

Marga Schrieks
doet ter plekke verslag doet van alles wat er op gebied van Europese samenwerking gebeurt. Houd daarom onze socialmediakanalen in de gaten!

Meer informatie over het congres vind je op ESMO Sarcoma and Rare Cancers Congress 2023.Deel via

Lees verder...

  1. 6 maart 2023 Week van de Zeldzame Kankers: Meer aandacht voor zeldzame kankers is hard nodig
    Lees verder
  2. 6 maart 2023 Week van de Zeldzame Kankers: Ervaringsverhaal Tetske van Ossewaarde
    Lees verder
  3. 6 maart 2023 Week van de Zeldzame Kankers: checklist voor patiënten met een zeldzame kanker
    Lees verder