Twee derde van de mensen met kanker geeft aan dat hun seksualiteit en intimiteit slechter zijn geworden. Ze ervaren lichamelijke problemen, maar ook andere problemen zoals: geen zin in seks, geen opwinding, een veranderde seksuele relatie en een ander zelfbeeld. Dit blijkt uit de Doneer Je Ervaring: 'Wat is er nodig om het onderwerp seksualiteit bespreekbaar te maken?'. Op initiatief van NFK hebben HUMAN en Zeppers film daarom de documentaire Privégesprekken gemaakt.

Kanker heeft invloed op de beleving van seksualiteit en intimiteit in een relatie. Hoe groot de impact is, verschilt per persoon. Geen verhaal is hetzelfde. Maar dát er voor veel patiënten en partners het een en ander verandert, is een feit. In de documentaire Privégesprekken komen drie stellen op een heel persoonlijke, kwetsbare manier hierover aan het woord, met als doel taboes te doorbreken en het onderwerp meer bespreekbaar te maken.

2DOC: Privégesprekken Kijk nu op NPO Start

Online inspiratiesessies voor zorgprofessionals

NFK organiseert in het najaar van 2022 een vijftal online inspiratiesessies over kanker en seksualiteit voor zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. Het doel is het taboe doorbreken en seksualiteit beter bespreekbaar maken in de spreekkamer. Dit impactprogramma wordt geproduceerd door NFK – gefaciliteerd door Zeppers Film en HUMAN. Het impactprogramma is mede mogelijk gemaakt door CoBO, NFK, Stichting VIOZ en KWF. Meer informatie vind je op de campagnepagina.



Deel via

Lees verder...

  1. 19 augustus 2022 Een-op-een lotgenotencontact door matchingsapp kanker.nl
    Lees verder
  2. 8 juli 2022 Schaamte onder de gordel – presentatie V&VN Oncologiedagen
    Lees verder
  3. 28 juni 2022 Contact met andere mensen die geraakt zijn door kanker, wat is jouw ervaring?
    Lees verder