Herkenning vinden bij een lotgenoot kan heel fijn zijn. Vanaf deze week kun je met Lotgenotenzoeker van kanker.nl gericht zoeken naar zo’n lotgenoot. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als jij, of die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd.

"Het mooiste is dat ik in de Lotgenotenzoeker gelijk iemand vond zoals ik, en dat is echt heel bijzonder. Ik werd er gewoon erg blij van.” - Mariët (53 jaar) heeft een zeldzame vorm van kanker en vond een lotgenoot met de lotgenotenzoeker.

Hoe werkt het?
Om de Lotgenotenzoeker te gebruiken, log je in met je kanker.nl account. Deze maak je binnen twee minuten aan. Daarna vul je in je profiel in wat je kwijt wil over jezelf. Om met een lotgenoot in contact te komen, moet de ander jou natuurlijk ook makkelijk kunnen vinden. Je kunt dit doen met een anonieme gebruikersnaam. Wel zo veilig.

Het zoeken kan beginnen! Vink de filters aan die voor jou belangrijk zijn. Je ziet nu lotgenoten op het scherm. Door te klikken op hun profielkaartjes kom je meer over ze te weten. Een rood vinkje in het profiel betekent dat iemand (nog) niet openstaat voor contact. Staat er een groen vinkje bij? Dan kun je direct een privéberichtje sturen. Simpel en vrijblijvend, op het moment dat jíj dat wil.

Ontwikkeling van de Lotgenotenzoeker
Wij zijn als Patiëntenplatform Zeldzame Kankers vanaf het begin zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Lotgenotenzoeker, want juist voor mensen met een zeldzame kanker kan het lastig zijn om lotgenoten te vinden. Kanker.nl ontwikkelde de Lotgenotenzoeker samen met o.a. Stichting Olijf, Patiëntenvereniging HOOFD-HALS, Stichting Jongeren en Kanker, Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, Stichting Zaadbalkanker, Living With Hope en Leven Met Blaas- of Nierkanker. Een digitale tool om zelf, op een veilige én vrijblijvende manier, in contact te komen met een lotgenoot. Een digitale tool om zelf, op een veilige én vrijblijvende manier, in contact te komen met een lotgenoot.Deel via

Lees verder...

  1. 8 juni 2023 Patiënten met zeldzame kanker ervaren lagere kwaliteit van leven in alle fasen van het ziektetraject
    Lees verder
  2. 19 april 2023 Vaste Kamercommissie VWS neemt rapport "Zeldzame kanker: organisatie van expertise" in ontvangst
    Lees verder
  3. 17 april 2023 PZK tegen maatregelen oncologen om toegang tot innovatieve geneesmiddelen in te perken
    Lees verder