Veel kankerpatiënten herkennen dezelfde dilemma’s rondom kanker en werk, maar voor de patiënten met een zeldzame kanker speelt de onzekerheid rondom diagnostiek en behandeling een belemmerende rol bij terugkeer op de werkvloer.

In de Rare2Work-studie onderzochten Daphne Olischläger en Li Xiang den Boer de werkproblematiek bij zeldzame kanker vanuit patiënten- en stakeholderperspectief. Bedrijfsartsen en werkgevers hebben vaak geen ervaring met patiënten met een zeldzame kanker, daardoor kan niet altijd een goede inschatting worden gemaakt. Door heldere, toegankelijke informatie over zeldzame kanker aan te bieden worden bedrijfsartsen en werkgevers bewust gemaakt van de impact bij een zeldzame kanker.

Een belangrijke onderdeel uit de Rare2Work-studie is dat er meer maatschappelijk en professioneel bewustzijn nodig is over de impact van een diagnose van een zeldzame kanker op de terugkeer van een patiënt naar het werk. Bij een zeldzame kanker komen unieke problemen voor die mogelijk zorgen voor een vertraging bij terug op de werkvloer.

Lees meer informatie over kanker en werk voor werknemers, zelfstandigen en werkgevers op de website van NFK.Deel via

Lees verder...

  1. 5 oktober 2021 Financiële gevolgen van kanker: wat is jouw ervaring?
    Lees verder
  2. 9 september 2021 Gezocht: vrijwilliger communicatie website en social media
    Lees verder
  3. 8 september 2021 Plek van de tumor bemoeilijkt praten over kanker
    Lees verder