De PMP-werkgroep van het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is met het Catharina Ziekenhuis en het Catharina Onderzoeksfonds een geldzinzamelingsactie gestart om BromAc zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Het streefbedrag van 20.000 euro is gehaald. Het Catharina Ziekenhuis verdubbelt het binnengekomen bedrag. Zo is het Catharina Ziekenhuis een stap dichterbij om het medicijn naar Nederland te halen.

Pseudomyxoma peritonei (PMP) is een erg zeldzame vorm van kanker. Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 30 mensen deze diagnose. In Australië is het medicijn BromAc ontwikkeld. Hiermee kan het slijm vloeibaarder gemaakt zodat het zonder operatie verwijderd kan worden. Het medicijn is echter nog niet toegelaten in Europa en dus ook niet in Nederland.

Onderzoek naar BromAc in Nederland

Voordat een medicijn gebruikt kan worden moet het voldoen aan de Europese regels. In Spanje loopt op dit moment een proef voor de behandeling met BromAc. Het Catharina Ziekenhuis wil een arts-onderzoeker laten aansluiten bij het lopende onderzoek. Met het opgehaalde geldbedrag kan dit onderzoek nu financieel ondersteund worden. Daarmee hopen we dat BromAc zo snel mogelijk in Nederland gehaald wordt.Deel via

Lees verder...

  1. 1 juni 2022 Patiëntenplatform Zeldzame Kankers bij V&VN Oncologiedagen
    Lees verder
  2. 18 mei 2022 Gat tussen zeldzame en niet-zeldzame kankers nog steeds niet gedicht
    Lees verder
  3. 13 mei 2022 Geslaagde vrijwilligersbijeenkomst Patiëntenplatform Zeldzame Kankers
    Lees verder