Uit cijfers blijkt dat door de coronacrisis kankerdiagnoses niet altijd op tijd worden gesteld. Patiënten nemen soms niet of laat contact op met hun (huis)arts. Ze zijn bang dat de arts geen tijd heeft, of vrezen met corona besmet te worden in de wachtkamer. Ook zijn er patiënten met kanker die zich zorgen maken over hun behandeling.

Heb jij zorgen over kanker? Of klachten die je eerst niet had? Blijf daar niet mee rondlopen. Kijk voor informatie en tips op: kankerwachtniet.nl

Ook als je zorgen hebt over je behandeling is het goed om deze te blijven bespreken met je (huis)arts of verpleegkundige. Kijk hier voor drie vragen die je kunt stellen als je behandeling, onderzoek of afspraak wordt uitgesteld of afgezegd.

De campagne “Kanker wacht niet tot corona voorbij is” is er om jou te helpen om in deze tijd de weg te vinden in de zorg. Zo zorgen we ervoor dat eventuele kanker zo vroeg mogelijk gevonden en zo goed mogelijk behandeld kan worden. Het is een initiatief van een samenwerkingsverband van kankerpatiëntenorganisaties en organisaties van zorgverleners die kanker behandelen.



Deel via

Lees verder...

  1. 16 november 2020 Knelpunten in de zorg voor zeldzame kankers: welke moeten eerst opgelost worden?
    Lees verder
  2. 12 november 2020 Nieuwe zeldzame huidkankers aangesloten bij Patiëntenplatform Zeldzame Kankers
    Lees verder
  3. 28 oktober 2020 Je zult het maar hebben: een zeldzame soort kanker
    Lees verder