Deze maand vindt de jaarlijkse conferentie van de Lymphoma Coalition plaats in Madrid. Na afloop zullen vertegenwoordigers van Europese huidlymfoompatiëntenorganisaties met elkaar bespreken hoe er meer samengewerkt kan worden om de gezamenlijke doelen te bereiken.

Het is goed om te zien dat er internationale samenwerking is. Dat is ook nodig bij een zeldzame kankersoort als huidlymfoom. Tijdens deze besprekingen is awareness altijd een belangrijk agendapunt. Door internationale samenwerking er een grotere populatie van patiënten om wetenschappelijk onderzoek en trails mogelijk te maken. Er wordt gewerkt aan een online platform voor verzamelen van informatie en dus centrale plaats voor vindbare informatie. Men wil een bibliotheek aanleggen van informatie, trails en wetenschappelijk onderzoek. Gebruikers van dit toekomstige platform zouden niet alleen patiënten zijn, maar ook de zorgprofessionals. Daarnaast is er de mogelijkheid voor patiënten om via de beschikbare online platforms elkaar te vinden.

Patiëntendag in Leiden

Op zaterdag 11 november vindt ook weer de jaarlijkse patiëntendag plaats van Stichting Huidlymfoom. In het LUMC in Leiden zijn alle mensen met huidlymfoom en hun naasten welkom. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website van Stichting Huidlymfoom.

Meer informatie:Deel via

Lees verder...

  1. 10 oktober 2023 Kankerpatiënten zien massaal uitslagen in patiëntportaal, liefst zo snel mogelijk
    Lees verder
  2. 2 oktober 2023 Geslaagde eerste bijeenkomst peniskanker
    Lees verder
  3. 21 september 2023 Vacature: vrijwilligers voor het project FORCE
    Lees verder