Als het aan de werkgroep Schildklierkanker van PZK in samenwerking met SON ligt, moet de zorg bij schildklierkanker beter kunnen. De netwerkzorg bij schildkliercarcinoom wordt in Nederland steeds beter, maar er liggen meer mogelijkheden om te verbeteren.

Het aantal ziekenhuizen in Nederland dat patiënten met schildkliercarcinoom behandelt moet verder worden teruggedrongen. Gelukkig is de daling al enkele jaren geleden ingezet; van 86 ziekenhuizen in 2010 naar 67 ziekenhuizen in 2017. Volgens patiëntenvereniging SON is de zorg voor patiënten met schildklierkanker nog te versnipperd.

‘Kleine aantallen patiënten maken het lastig om alle expertise in huis te hebben’, aldus Daniëlle Dercks, voorzitter van de werkgroep schildklierkanker van SON.

Uit het onderzoek van Patiëntenplatform Zeldzame Kankers en NFK waarbij onderzocht is hoe patiënten met zeldzame kankers de zorg ervaren, blijkt dat patiënten met schildklierkanker relatief ontevreden zijn over de zorg. Slechts bij 24 procent wordt gesproken over late of langdurige gevolgen met de behandeld arts. Dat moet beter kunnen om het belangrijkste doel te behalen; verhoging van kwaliteit van leven.Deel via

Lees verder...

  1. 28 mei 2021 Vacature Stagiaire Patiëntenplatform Zeldzame Kankers
    Lees verder
  2. 27 mei 2021 Eerste polikliniek voor Primaire Tumor Onbekend
    Lees verder
  3. 22 april 2021 Stoma bij anuskanker - interview met een verpleegkundige
    Lees verder