Gisteren plaatste RTL Nieuws een bijzonder artikel over het getrouwde stel Juke (68) en Frank (76). Zij hebben allebei een vorm van zeldzame bloedkanker, Multipel myeloom en vertellen openhartig over hun leven mét deze ziekte.

Multipel myeloom is een kwaadaardige beenmergziekte die wordt veroorzaakt door de groei van plasmacellen. Opeenhopingen van plasmacellen kunnen in het hele skelet voorkomen.

Samen proberen Juke en Frank het leven positief in te zien met een beetje humor. Uiteraard kent het stel ook rotdagen, maar muziek, kunst of een kort filmpje van hun kleinkinderen zorgt voor afleiding en vrolijkt het stel op.

Bij Patiëntenplatform Zeldzame Kankers vinden we het belangrijk dat dit soort verhalen meer aandacht krijgen, zodat andere patiënten zich herkennen in de verhalen en er meer bekendheid komt over de zeldzame vormen van kanker. Het is geen taboe om over kanker te praten. Neem een voorbeeld aan Juke & Frank.

"Het is ingewikkeld, kanker, om het daarover te hebben. Maar Juke en ik hebben er wel behoefte aan: we leven ons leven mét die ziekte. En die ziekte beheerst ons soms wel, meer dan we willen. Dus ja. Daar willen we over praten."


Deel via

Lees verder...

  1. 5 augustus 2021 Reïntegreren na kanker is niet makkelijk
    Lees verder
  2. 8 juli 2021 Gezocht: vrijwilliger communicatie
    Lees verder
  3. 1 juli 2021 Expertiseplatform CUPP-NL gestart voor PTO
    Lees verder