Patiëntenplatform Zeldzame Kankers zoekt per direct een vrijwilliger communicatie.

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK), onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), is dé plek waar je als patiënt met zeldzame kanker of naaste terecht kunt voor herkenning en erkenning. Je vindt hier betrouwbare informatie op allerlei gebieden en kunt in contact komen met lotgenoten. Het is een plek voor en door mensen die zeldzame kanker hebben (gehad).

Het platform is steeds in ontwikkeling. Zo worden op dit moment 12 patiëntgroepen door PZK vertegenwoordigd en is onze ambitie om eind 2021 de belangen van 15 patiëntgroepen te behartigen.

Iedere patiëntengroep heeft op de PZK-website een eigen pagina, die wordt aangepast met nieuwe informatie rondom de ziekte en behandeling, ervaringsverhalen etc. Ook worden er regelmatig (algemene) nieuwsberichten op de website en social media geplaatst. Daarnaast verstuurt iedere patiëntgroep elk kwartaal een digitale nieuwsbrief en organiseert PZK ieder jaar tijdens de Week van de Zeldzame Kankers een mediacampagne om de aandacht voor zeldzame kankers te vergroten.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Deze vrijwilligersvacature is voor ondersteuning van de communicatie van het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers. Je hebt bij voorkeur ervaring in deze richting en je wordt uiteraard ondersteund door het team communicatie van NFK en het projectteam PZK. Je hebt contact met de webredacteur van PZK en de andere (communicatie)vrijwilligers. Daarnaast werk je samen met de inhoudelijk projectleider van het platform en de vrijwilligerscoördinator. De exacte werkzaamheden zijn afhankelijk van je interesse en ervaring en komen in overleg tot stand met jou.

Profiel

 • Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van teksten. Denk hierbij aan het schrijven van nieuwsberichten op de website of social media posts. Indien gewenst kun je aanvullende trainingen volgen bij PGO support om je vaardigheden te verbeteren;
 • Je denkt graag mee over de doorontwikkeling van het platform;
 • Je werkt zelfstandig en efficiënt, maar kunt ook goed samenwerken in een team;
 • Je kunt je inleven in de doelgroep van de nieuwsbrieven;
 • Je vindt het leuk om samen te werken met andere gemotiveerde vrijwilligers;
 • Je kunt goed omgaan met deadlines;
 • Pré:
  • Je hebt ervaring met MailChimp of een ander systeem om nieuwsbrieven te versturen;
  • Je hebt ervaring met websitebeheer;
  • Je hebt ervaring met social mediagebruik en/of video.

NFK biedt:

 • Een vrijwilligersfunctie die voldoening geeft waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij (aantal uren in overleg);
 • Een maatschappelijke werkomgeving met actuele, interessante onderwerpen;
 • Een actieve en bewegende organisatie met ondernemers- en ontwikkelruimte en de mogelijkheid om een grote, zelfstandige inbreng te leveren;
 • Mogelijkheid om trainingen te volgen bij PGO support;
 • Korte en warme lijnen met een leuk team.


Meer weten over NFK & PZK?

NFK komt op voor de belangen van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Tijdens én na hun behandeling, ongeacht de vorm van kanker. Wij geven patiënten een stem in de zorg, bij verzekeraars, bij wetenschappers, in de politiek én in de media. Lees meer over NFK.

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is in oktober 2019 opgericht en komt op voor de belangen van mensen die een zeldzame kanker hebben (gehad) en hun naasten. Op het platform vind je informatie, tips, lotgenotencontact. Lees meer over PZK.

Op dit moment werken alle medewerkers en vrijwilligers vanuit huis.

Geïnteresseerd?

Wil je graag iets betekenen voor een ander én PZK? Stuur je motivatie (eventueel met CV) tot 31 augustus a.s. naar zeldzamekankers@nfk.nl t.a.v. Maria Abrahamsz.Deel via

Lees verder...

 1. 1 juli 2021 Expertiseplatform CUPP-NL gestart voor PTO
  Lees verder
 2. 24 juni 2021 Elektronische neus ruikt schildklierkanker
  Lees verder
 3. 23 juni 2021 Zeldzame kanker heb je niet alleen
  Lees verder