Vorige maand maakte KWF Kankerbestrijding bekend dat zij bijna 5 miljoen euro beschikbaar stellen voor onderzoek naar zeldzame kankers. Al dit jaar gaan twee onderzoeken van start die moeten gaan zorgen voor verbetering in diagnostiek voor patiënten met een zeldzame tumor.

Twee onderzoeken

De onderzoeken waar geld voor beschikbaar is gesteld gaan in twee samenwerkingsverbanden plaatsvinden. Samenwerkingsverband COHERENT werkt aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe vormen van diagnostiek voor zeldzame bloedkankers. In het tweede samenwerkingsverband, FORCE, bouwen onderzoekers aan een landelijke infrastructuur die informatie over zeldzame tumoren voor artsen en onderzoekers toegankelijk maakt. Het gaat hierbij om tumoren in organen.

Participatie

Marga Schrieks, projectleider Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is blij dat KWF deze middelen ter beschikking stelt. "De infrastructuur ten behoeve van betere diagnostiek, meer kennis en betere overleving is hard nodig voor deze groep!" Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers participeert in het samenwerkingsverband FORCE.Deel via

Lees verder...

  1. 21 december 2020 Kort gesprek met: Karlijn Hermans
    Lees verder
  2. 21 december 2020 Kort gesprek met: Dorien Tange
    Lees verder
  3. 26 november 2020 Kanker wacht niet tot corona voorbij is
    Lees verder