Ben jij de vrijwilliger communicatie waar wij naar op zoek zijn?

Ons team van vrijwilligers breidt zich uit. Daarom zoeken we naar iemand die affiniteit heeft met communicatie én graag een vrijwillig steentje bijdraagt aan Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK). Je voornaamste werkzaamheid zal het maken van nieuwsbrieven zijn, voor de verschillende patiëntengroepen die aaneengesloten zijn bij PZK.

Wie zijn wij?

Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is dé plek waar je terecht kunt als patiënt met zeldzame kanker, of als naaste van een patiënt met een zeldzame kanker. PZK is onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Momenteel zijn er 15 patiëntengroepen bij ons aangesloten. Sommigen van hen versturen een nieuwsbrief, die jij voor hen mag schrijven als je onze nieuwe communicatievrijwilliger wordt.

Op ons patiëntenplatform vind je betrouwbare informatie en kun je in contact komen met lotgenoten. Daarbij behartigen we ook de belangen van alle patiënten met een zeldzame kankersoort en komen we actief op voor onze doelgroep.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die houdt van teksten schrijven en redigeren. De Nederlandse taal heeft geen geheimen voor jou, zodat je taalfouten voorkomt of ze uit de tekst kan halen bij het nalopen van je nieuwsbrief. Deadlines zijn voor jou geen probleem en je kunt zelfstandig, maar ook goed in teamverband werken. Uiteraard word je ondersteund door het projectteam van PZK en het communicatieteam van NFK. Je hoeft natuurlijk niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag kunt met het schrijven van de nieuwsbrieven.

Jouw belangrijkste taken worden:

  • Verzamelen van input voor de nieuwsbrieven;
  • Redigeren van nieuwsbrief teksten;
  • Opmaken en versturen van de nieuwsbrieven in Spotler;
  • Ondersteunen bij diverse communicatiewerkzaamheden voor de patiëntengroepen.

Wat bieden we jou?

Superleuk dat je vrijwilliger bij ons wilt worden! Daar zijn we onwijs blij mee. Voor wat, hoort wat. Daarom geven we graag wat terug aan onze vrijwilligers. Als je onze nieuwe vrijwilliger communicatie wordt, geniet je van een aantal dingen:

  • Klein en enthousiast team van vaste medewerkers en circa 50 gezellige vrijwilligers;
  • Flexibele functie waarin jij bepaalt hoeveel uur je kunt werken;
  • Twee keer per jaar de mogelijkheid om workshops van NFK te volgen;
  • Vast aanspreekpunt vanuit het PZK-team;
  • Twee onwijs waardevolle en informatieve vrijwilligersdagen in Utrecht;
  • Regionale bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten en gezellig te kletsen.

Word onze nieuwe vrijwilliger communicatie

Enthousiast geworden naar aanleiding van deze vacature? Wij kijken er enorm naar uit om jouw motivatie te ontvangen! Stuur je mail naar zeldzamekankers@nfk.nl t.a.v. Marga Schrieks, zodat we op korte termijn kennis kunnen maken.



Deel via

Lees verder...

  1. 29 november 2023 Samen voor eliminatie HPV
    Lees verder
  2. 27 november 2023 Lancering Nederlandse Kanker Agenda
    Lees verder
  3. 20 november 2023 IKNL presenteert rapport 'Vrouw-manverschillen bij kanker'
    Lees verder