“Voor het maken van de nieuwsbrieven heb ik contact met alle PZK-patiëntengroepen en dus met veel andere vrijwilligers. Ik heb veel nieuwe, leuke mensen leren kennen en de samenwerking verruimt mijn blik. Bovendien kan ik mijn kennis en ervaring zinvol gebruiken en geeft het mij veel voldoening om me in te zetten voor andere mensen die getroffen zijn door een zeldzame kanker.” - Margo, vrijwilliger

WEGENS DOORSTROMING NAAR ANDERE WERKZAAMHEDEN ZOEKT HET PATIËNTENPLATFORM ZELDZAME KANKERS PER DIRECT EEN

VRIJWILLIGER COMMUNICATIE

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK), onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), is dé plek waar je als patiënt met zeldzame kanker of naaste terecht kunt voor herkenning en erkenning. Je vindt hier betrouwbare informatie op allerlei gebieden en kunt in contact komen met lotgenoten. Het is een huis voor en door mensen die zeldzame kanker hebben (gehad).

Op dit moment zijn er 15 patiëntengroepen bij PZK aangesloten. Iedere patiëntengroep heeft op de PZK-website een eigen pagina, die doorlopend wordt aangepast met nieuwe informatie rondom de ziekte en behandeling, ervaringsverhalen etc. Daarnaast versturen sommige patiëntengroep een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief.

We doen aan belangenbehartiging voor mensen met een zeldzame kanker en werken veel samen met organisaties zoals kanker.nl, IKNL en KWF. PZK organiseert ieder jaar tijdens de Week van de Zeldzame Kankers een mediacampagne om de aandacht voor zeldzame kankers te vergroten en we zijn actief op de sociale media.

JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN

Deze vrijwilligersvacature is voor ondersteuning van de communicatie van PZK. Je hebt bij voorkeur ervaring in deze richting en je wordt uiteraard ondersteund door het projectteam PZK en het communicatieteam NFK.

Je focus ligt op het versturen van de nieuwsbrieven voor de patiëntengroepen. Afhankelijk van je ervaring en interesse kan de functie uitgebreid worden met het schrijven van nieuwsberichten voor de website, aankondigingen van bijeenkomsten of andere redactionele- of communicatiewerkzaamheden.

Je hebt contact met de webredacteur van PZK en de andere (communicatie)vrijwilligers. Daarnaast werk je samen met de inhoudelijk projectleider van het platform en de vrijwilligerscoördinator.

JOUW BELANGRIJKSTE TAKEN

 • Verzamelen van input voor de nieuwsbrieven van alle patiëntgroepen van het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers;
 • Redigeren van teksten voor deze nieuwsbrieven;
 • Opmaken en versturen van de nieuwsbrieven in Spotler;
 • Ondersteunen bij diverse communicatiewerkzaamheden voor de patiëntengroepen.

PROFIEL

 • Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van teksten. Indien gewenst kun je aanvullende trainingen volgen om je vaardigheden te verbeteren;
 • Je kunt goed omgaan met deadlines;
 • Je werkt zelfstandig en efficiënt maar kunt ook goed samenwerken;
 • Je kunt je inleven in de doelgroep van de nieuwsbrieven;
 • Je vindt het leuk om samen te werken met andere gemotiveerde vrijwilligers;
 • Pré: ervaring met Spotler of een ander systeem om nieuwsbrieven te versturen.

WAT BIEDEN WE JOU

 • Een vrijwilligersfunctie in een maatschappelijke werkomgeving met actuele, interessante onderwerpen
 • We bekijken samen hoeveel uren per maand jij wil besteden;
 • Een actieve en bewegende organisatie met veel mogelijkheden om een grote, zelfstandige inbreng te leveren;
 • Korte en warme lijnen binnen een leuk team.

MEER OVER PZK EN NFK

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is in oktober 2019 opgericht en komt op voor de belangen van mensen die een zeldzame kanker hebben (gehad) en hun naasten. Op het platform vind je informatie, tips, lotgenotencontact. Lees meer op zeldzamekankers.nl en bekijk vooral ook onze vrijwilligerspagina.

NFK komt op voor de belangen van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Tijdens én na hun behandeling, ongeacht de vorm van kanker. Wij geven patiënten een stem in de zorg, bij verzekeraars, bij wetenschappers, in de politiek én in de media. Lees meer op nfk.nl.

GEÏNTERESSEERD?

Je kunt je motivatie (eventueel met CV) mailen naar zeldzamekankers@nfk.nl t.a.v. Marga Schrieks.Deel via

Lees verder...

 1. 19 juni 2023 Verhalen over zeldzame kanker op LINDA.nl
  Lees verder
 2. 8 juni 2023 Nieuw: vind mensen zoals jij met de Lotgenotenzoeker
  Lees verder
 3. 8 juni 2023 Patiënten met zeldzame kanker ervaren lagere kwaliteit van leven in alle fasen van het ziektetraject
  Lees verder