Kun jij pakkende nieuwsberichten schrijven? Weet jij hoe je via social media het bereik kunt vergroten? En wil je maatschappelijk actief zijn? Dan komen we graag met jou in contact!

NFK zoekt per direct een

Vrijwilliger Communicatie website en social media voor het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers

(ca. 4 uur per week)


Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (PZK - zeldzamekankers.nl), onderdeel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK - nfk.nl), is dé plek waar je als patiënt met zeldzame kanker of naaste terecht kunt voor herkenning en erkenning. Je vindt hier betrouwbare informatie op allerlei gebieden en kunt er in contact komen met lotgenoten. Het is een plek voor en door mensen die zeldzame kanker hebben (gehad).

Het platform is steeds in ontwikkeling. Zo worden er op dit moment 12 patiëntgroepen door PZK vertegenwoordigd en is onze ambitie om eind 2021 de belangen van 15 patiëntgroepen te behartigen.

Iedere patiëntengroep heeft op de PZK-website een eigen pagina, die wordt aangepast met nieuwe informatie rondom de ziekte, behandeling, ervaringsverhalen etc. Ook worden er regelmatig nieuwsberichten op de website en social media geplaatst. Daarnaast verstuurt iedere patiëntgroep elk kwartaal een digitale nieuwsbrief en organiseert PZK ieder jaar tijdens de Week van de Zeldzame Kankers een mediacampagne om de aandacht voor zeldzame kankers te vergroten.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Deze vrijwilligersvacature is voor ondersteuning van de communicatie van het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers. Je gaat je met name bezighouden met het schrijven van nieuwsberichten voor de PZK-website en social media (Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram).

De berichten worden geschreven aan de hand van nieuws voor een specifieke patiëntengroep. Of op basis van ontwikkelingen die van algemeen belang zijn voor de doelgroep van PZK.

De onderwerpen worden in overleg bepaald door jouzelf en/of collega’s, op basis van het volgen van relevante nieuwssites, nieuwsbrieven etc. Ook de patiëntgroepen dragen ideeën voor berichten aan.

Na het schrijven van een nieuwsbericht voor de website zorg je zelf voor plaatsing. En schrijf je een korte, pakkende tekst om het bericht via onze social-mediakanalen onder de aandacht te brengen. Het beheren van eventuele reacties op het bericht op social media behoort ook tot je takenpakket.

Afhankelijk van je interesse en ervaring is uitbreiding met andere taken die binnen het communicatieteam vallen, zeker bespreekbaar. Ook het aantal inzetbare uren is in overleg.

Je wordt bij de uitvoering van je werkzaamheden uiteraard ondersteund door het team Communicatie van NFK en het projectteam PZK.

Je hebt contact met de webredacteur van PZK en de andere (communicatie)vrijwilligers. Daarnaast werk je samen met de inhoudelijk projectleider van het platform en de vrijwilligerscoördinator.

Profiel

 • Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van teksten;
 • Je hebt bij voorkeur ook specifieke ervaring met het schrijven van nieuwsberichten voor websites en social-mediaberichten of je bent bereid om dit te leren;
 • Je hebt affiniteit met en kunt je inleven in de doelgroep;
 • Je werkt zelfstandig en efficiënt, maar kunt ook goed samenwerken in een team;
 • Je vindt het leuk om samen te werken met andere gemotiveerde vrijwilligers;
 • Je kunt goed omgaan met deadlines;
 • Je denkt graag mee over de doorontwikkeling van het platform;
 • Pré:
  • Ervaring met websitebeheer;
  • Ervaring met het redigeren en/of schrijven van ervaringsverhalen;
  • Bereidheid om werkzaamheden onderling binnen het communicatieteam over te nemen.

NFK biedt

 • Een vrijwilligersfunctie die voldoening geeft waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij;
 • Een maatschappelijke werkomgeving met actuele, interessante onderwerpen;
 • Een actieve en bewegende organisatie met ondernemers- en ontwikkelruimte en de mogelijkheid om een grote, zelfstandige inbreng te leveren;
 • Mogelijkheid om je ervaring te vergroten en jezelf te verder te ontwikkelen;
 • Mogelijkheid om trainingen te volgen bij PGO support en Vrijwilligerscentrale Utrecht;
 • Korte en warme lijnen met een enthousiast team.

Meer over NFK en PZK

NFK komt op voor de belangen van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Tijdens én na hun behandeling, ongeacht de vorm van kanker. Wij geven patiënten een stem in de zorg, bij verzekeraars, bij wetenschappers, in de politiek én in de media. Lees meer op www.nfk.nl

Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is in oktober 2019 opgericht en komt op voor de belangen van mensen die een zeldzame kanker hebben (gehad) en hun naasten. Op het platform vind je informatie, tips, lotgenotencontact. Lees meer op www.zeldzamekankers.nl

Op dit moment werken alle medewerkers en vrijwilligers vanuit huis.

Geïnteresseerd?

Je kunt je motivatie (eventueel met CV) tot 8 oktober a.s. mailen naar zeldzamekankers@nfk.nl t.a.v. Maria Abrahamsz. De sollicitatiegesprekken zullen in onderling overleg plaatsvinden.Deel via

Lees verder...

 1. 8 september 2021 Plek van de tumor bemoeilijkt praten over kanker
  Lees verder
 2. 9 augustus 2021 Samen ziek, maar niet ongelukkig
  Lees verder
 3. 5 augustus 2021 Reïntegreren na kanker is niet makkelijk
  Lees verder